GLÖMT BORT DINA UPPGIFTER?

Sara Galán

HipHop, Dancehall, Ragga och Västafrikansk dans. Det är några av de stilar som Sara blandar in i sin dans på sina klasser.
Sara Galan är utbildad vid Balettakademin och Kulturama i Stockholm och har sedan vidareutbildat sig i Belgien (Bryssel), Senegal/Gambia och New York (Brodway Dancecenter och Djoneebas).

Under åren har Sara etablerat sig i både HipHop världen och den Afrikanska dansvärlden. Hon är känd för sin energi och explosivitet i sin dans. Under det senaste året har hon bott i New York och studerat dans på heltid men även jobbat med diverse shower och artister runt om i USA. Sara har medverkat i många shower, festivaler och musikvideos och nyligen startade hon Danscompaniet Afroexplo(fu)sion Project.

Aug.2009 blev hon officiell medlem i House legenden Ejoe Wilsons ”Company Beyond Phenomenon” och 2010 blev hon medlem i hiphop choreographen Kelly Peters officiella hiphop company KPDC.

Sara har rest världen runt och utbildar allt från nybörjare till proffsdansare. Vi på SDA är otroligt stolta att vi Sara valt att undervisa hos oss.

Saras egna ord:

På mina klasser kommer ni få se sambandet mellan den afrikanska dansen och nutida dansstilar. Teknik och känsla är viktigt samt att visa er min vinkel/synsatt att se på dans .

Musikaliteten är väldigt viktig och är något jag jobbar väldigt aktivt med på klasser.

Viktiga egenskaper hos en dansare är att vara öppen för nya stilar samt att förmedla dans inte bara fastna i det man kan bäst. Vara lyhörd och musikalisk men framförallt vara öppen och dansa med känsla och aldrig glömma varför man valt att dansa… för man har passion för det.

Jag är väldigt explosiv samtidigt som jag aldrig glömmer bort att förmedla känslorna i min dans .

Sara Galán
Sara Galán
Sara Galán
Sara Galán
Sara Galán
TOP